Confondatorul Facebook se afla la Moscova. In aceasta dimineata, el s-a intalnit cu premierul Dmitri Medvedev, s-a fotografiat in Piata Rosie si a intrat intr-un McDonald’s situat nu departe de Kremlin.


„Arata extraordinar. Parca ar fi un castel Disney”, a comentat Zuckerberg pe pagina sa de Facebook. El s-a fotografiat cu trecatorii din Piata Rosie si a dat autografe. La un moment dat, a intrat in restaurantul McDonald’s din imediata vecinatate a Kremlinului, moment consemnat, la randul lui, pe reteaua de socializare. „Suntem la McDonald’s, langa Kremlin”, a scris tanarul miliardar american.

De ce a venit Zuckerberg la Moscova. Initial, s-a spus ca cofondatorul Facebook va vizita Skolkovo, un fel de Silicon Valey al Rusiei. Astazi insa, presa a relatat ca Zuckerberg nu va ajunge in acest oras al viitorului, un proiect al premierului Dmitri Medvedev si puternic finantat de miliardarii rusi, in special de omul de afaceri Viktor Vekselberg, cel care, pentru a reintra in gratiile Kremlinului, a cumparat, din bani proprii, si adus la Moscova o parte din faimoasa colectie imperiala de Oua Faberge.

Zuckerberg vrea sa sporeasca popularitatea Facebook printre utilizatorii rusi de internet, scria, recent, cotidianul britanic Daily Mail. La sfarsitul anului trecut, nota publicatia in context, auditoriul rus al retelei lui Zuckerberg numara 9,3 milioane de utilizatori. Cam putin, comenta, la randul sau, ziarul electronic Gazeta.ru, mentionand ca principalul concurent rus al companiei americane, reteaua „VKontakte” are 34,3 milioane de utilizatori.

Dupa intalnirea cu oaspetele sau, premierul Medvedev a dat de inteles ca Facebook ar putea deschide in Rusia un centru de cercetari si proiectare. „Este una dintre intelegerile la care au ajuns cei doi interlocutori”, a consemnat pe Twiter, ministrul rus al comunicatiilor, Nikolai Nikiforov. Ziaristii au evidentiat, in corespondentele lor ca, pentru aceasta intrevedere, Zuckerberg a imbracat un costum negru, camasa alba si cravata.

In cadrul discutiilor cu seful guvernului rus, Zuckerberg a abordat problema respectarii drepturilor de autor. „Construim o platforma globala si avem nevoie de diferite anexe si produse, care sa fie realizate de companii rusesti. Cu prilejul acestei vizite, voi discuta cu reprezentantii acestor companii si voi incerca sa-i determin sa creeze noi produse, care sa placa utilizatorilor rusi de Facebook”, a spus Zuckerberg.