Dacă veţi include nutrienţi în dietă, vă veţi putea îmbunătăţi şansele de a avea un păr bogat şi sănătos.

Prunele
Aceste fructe sunt benefice sănătăţii părului pentru că sunt printre puţinele surse de fier, în afară de carne. Cu toate că nu este încă evident modul în care fierul ajută părul, se ştie că persoanele care au carenţe de fier pot suferi pierderi ale părului, sau pot avea păr uscat, subţiat sau decolorat.

Mazărea
Cu toate că mazărea nu este considerată un superaliment, ar putea fi un moment propice pentru a le privi ca atare. Dar nu pentru că sunt pline de antioxidanţi sau au vreo vitamină sau minerale. Din contră, mazărea este foarte bine echilibrată, oferind o gamă largă de vitamine care sunt importane pentru păr, cum ar fi fier, zinc, şi complexul de vitamine B (cei cărora le lipsesc aceste vitamine s-au confruntat cu schimbări neplăcute legate de păr).

Creveţii
Nu numai că aceste crustacee sunt delicioase alături de paste sau vin roşu, dar de asemenea, vă protejează şi părul. Creveţii sunt o sursă excelentă de vitamina B12, fier şi zinc – vitamine-cheie şi minerale de care este nevoie pentru a combate căderea părului.

Ovăz
La fel ca prunele, ovăzul este plin de fibre care ajută ca inima să fie sănătoasă, dar este plin şi de alte nutrienţi, cuma r fi zincul, fierul şi acizii graşi Omega 6. Cunoscuţi de asemenea şi sub numele de acizi graşi polisaturaţi, acizii graşi Omega 6 sunt esenţiali pentru pielea normală, creşeterea părului şi dezvoltare.

Fasolea roşie
Legumele precum fasolea roşie au fost îndelung lăudate pentru proprietăţile lor de a menţine părul sănătos. Nu numai că sunt extraordinare surse de fier şi zinc, altele decât din carne, dar sunt, de asemenea şi surse foarte bune de proteine. Studiile au arătat că deficienţele severe de proteine pot duce la un păr nesănătos sau subţierea şi pierderea acestuia, mai precis. De fapt, schimbările legate de păr au fost considerate chiar un mod de a depista lipsa de proteine la pacienţii sptalizaţi în anii 1970.

Nuci
Gram cu gram, nucile sunt incredibil de prietenoase cu părul. Nu numai că nucile au mai mulţi acizi graşi Omega 6 decât orice alt aliment, dar sunt de asemenea pline de zinc, fier, complexul de vitamine B şi multe proteine. Nucile conţin mici urme de seleniu, un mineral cunoscut pentru faptul că provoacă o cădere a părului persoanelor care sunt deficiente de seleniu sau care au prea mult în sistemul lor.

Seminţe de dovleac
Ca nucile, seminţele de dovleac sunt pline cu nutrienţi de care părul tău are nevoie – proteine, acizii graşi Omega 6, zinc şi fier. Ceea ce este şi mai interesant în legătură cu seminţele de dovleac este faptul că acestea pot fi uşor combinate cu nucile. Dacă puneţi laolaltă seminţe de dolvleac, seminţe de floarea-soarelui, nuci, migdale şi struguri, aţi obţinut cea mai bună mâncare revitalizantă.

Ouăle
Poate nu aţi fi ghicit niciodată, dar ouăle sunt cele care ajută părul să rămână la locul lui deoarece conţin nutrienţii necesari acestui lucru în cantităţi foarte mari. Printre acestea: zinc, fier, vitamina B12 şi chiar acizi graşi Omega 6. Deficienţele de oricare dintre aceste vitamine au fost conectate cu un aspect nesănătos al părului. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în biotină (vitamina B7) care este adesea prescrisă, alături de alte medicamente, pentru a lupta împotriva căderii părului.

Ficat de viţel
Nimeni nu a spus că a mânca sănătos este şi uşor. Cu toate că pare greu de crezut, aproape 30 de grame de ficat de viţel oferă de trei ori cantitatea zilnică necesară de vitamina B12, alături de o cantitate mare de biotină, fier, zinc şi proteine - foarte mulţi nutrieni care ajută la mentinerea unui aspect sănătos al părului. 

Sardinele
Multe persoane apreciază gustul acestui preparat afumat şi poate că este timpul ca şi dumneavoastră să o faceţi. Sardinele nu numai că vin dotate de proteine, fier, zinc şi un nivel foarte mare de vitamina B12, dar sardinele sunt bogate şi în acizi graşi omega 6 şi în vitamina D, ambele fiind prescrise pacienţilor care fac chimioterapie pentru a preveni căderea părului.