1. Primul loc este ocupat de peste. Bogat in Omega-3, pestele cu carne rosie reduce riscul aparitiei aritmiei si scade nivelul trigliceridelor. In acest sens, se recomanda somon, ton. Acizii grasi Omega-3 se regasesc, de asemenea, in macrou, hering, pastravul de lac, sardine si ansoa.

2. Nucile si migdalele contin aminoacidul arginina, care protejeaza vasele sanguine si au o serie intreaga de efecte pozitie asupra organismului uman. In primul rand, reduce cu 30-50% riscul de infarct.

3. Nu numai vinul rosu, dar si cel alb contine antioxidanti utili inimii. E adevarat, consumul trebuie sa fie moderat, in caz contrar consecintele negative vor reduce la zero efectul pozitiv.

4. Uleiul de masline ajuta foarte mult inima, in special cel extra-virgin, bogat in grasimi mononesaturate. A inlocui uleiul de masline cu cel din floarea soarelui inseamna a reduce semnificativ nivelul de colesterina.

5. Rosiile reprezinta un produs natural excelent pentru imbunatatirea ritmului cardiac, pentru prevenirea bolilor hipertonice sau a celor coronariene. Atuul acestei rezida in antioxidantul licopen, care este un fel de pavaza impotriva aterosclerozei.

6. Daca nu sunteti alergic la citrice, mancati portocale. Ele contin pectina, o substanta care ajuta la eliminarea excesului de colesterol din organism. In plus, portocalele contin o mare cantitate de kaliu, care stabilizeaza tensiunea.

7. Mangoldul este bogat in caliu si magniu, dar si in minerale care tin tensiunea in frau. Vitaminele din grupa B si antioxidantii, precum si alte substante care se regasesc in aceasta salata ofera un produs excelent pentru inima.

8. Curaga, adica piersicile uscate, se deosebeste prin continutul ei bogat de kaliu si antioxidanti naturali, care apara inimia de radicali liberi. Medicii sunt de parere ca doua curaga pe zi previne un al doilea infarct.

9. Fulgii de ovaz nu ar trebui sa lipseasca din meniul meselor de dimineata. Ei contin fibre care reduc riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare. Gratie flavonoidelor si a kaliului, fulgii de ovaz alimenteaza muscii inimii.

10. Ciocolata neagra este recomandata in special celor care lupta impotriva tensiunii ridicate. De mare ajutor in acest sens sunt flavonoidele care, prin actiunea lor, scad riscul de infarc cu pana la 20%.