1. Ceaiul de pedicuta. Se face infuzie din 3-5 grame din partile aeriene ale pedicutei si 100-200 ml de apa. Ceaiurile astfel obtinute se consuma dimineata, la o ora dupa micul dejun, potrivit garbo.ro.


2. Sucul de struguri si de portocale: se pare ca aceste doua "licori" ajuta la atenuarea poftei de nicotina, daca sunt consumate de cateva ori pe zi.

3. Mierea, consumata ca atare sau amestecata cu o ridiche rasa, este un alt remediu la indemana care te ajuta sa te lasi de fumat.

4. Otet de mere. Curele cu otet de mere dureaza aproximativ 1-2 luni. Se dilueaza 1-2 linguri de otet de mere in 100 ml de apa sau ceai. Remediul se administreaza dimineata.

5. Doua linguri de bicarbonat de sodiu dizolvate intr-un pahar cu apa la fiecare masa este un alt remediu care iti va ameliora simptomele de sevraj asociate lipsei de nicotina.

6. Fulgii de ovaz te ajuta nu doar sa tii colesterolul sub control, ci si sa reduci pofta de nicotina, chiar si in situatiile in care nu incerci neaparat sa renunti la fumat.

7. Patrunjelul. Se maruntesc frunzele de patrunjel si radacinile, se amesteca in putina apa calda si se administreaza inainte de masa. In plus, de fiecare data cand simti nevoia de a fuma poti mesteca 20-30 de grame de frunze de patrunjel.

8. Ovazul salbatic este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce pofta de tutun si starile de nervozitate care se resimt in primele zile cand decizi sa renunti la fumat. Pentru ameliorarea simptomelor, se pun 10 boabe de ovaz intr-un pahar de suc sau de apa si se iau de trei ori pe zi.

9. Ghimbirul este deosebit de eficient pentru reducerea simtomelor de greata pe care le resimti atunci cand vrei sa renunti la fumat.

10. Radacina de obligeana. De fiecare data cand se simte nevoia de a aprinde o tigara, se mesteca un fragment mic de radacina cruda uscata de obligeana. Apoi, se scuipa.

11. Suc de creson. Se consuma zilnic 60-150 g suc de creson proaspat diluat in apa rece.

12. Sunatoarea este frecvent folosita pentru a ameliora simptomele de depresie si anxietate resimtite de cei care vor sa se lase de fumat. De asemenea, unele suplimente de vitamine (in special vitaminele C, E si A) administrate zilnic, te pot ajuta sa treci mai bine peste starile si simtomele pe care le ai atunci cand te-ai hotarat sa renuniti la nicotina.