Grupul german recomandă folosirea unui ulei mineral la cutiile de viteze cu dublu ambreiaj de la 1,6 milioane de autoturisme şi vehicule van, în loc de ulei sintetic, a declarat Michael Franke, purtător de cuvânt al VW, relatează Bloomberg. Alte 800.000 de SUV-uri Tiguan ar putea avea defecte la sistemul de iluminat, iar 239.000 de pickup-uri Amarok au nevoie de remedierea unor scurgeri de carburant, a precizat joi VW.

Programul de rechemări include vehicule Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat.

Rechemările anunţate în această lună de VW, Chrysler Group, Toyota Motor şi Mitsubishi Motors scot în evidenţă problemele provocate de includerea unor tehnologii tot mai sofisticate în noile modele. Nissan Motor a angajat un expert auto de la revista Consumer Reports din Statele Unite drept consilier executiv pe probleme de calitate a vehiculelor, citând necesitatea de a ţine pasul cu complexitatea produselor. "Nu este o problemă specifică VW, este unul dintre lucrurile care se întâmplă la producătorii auto de masă", a declarat Frank Schwope, analist la banca Nord LB în Hanovra.

Înlocuirea lubrifiantului de la cutiile de viteză cu dublu ambreiaj are rolul să prevină apariţia unor defecţiuni electrice. 

O instituţie de reglementare din China a anunţat joi că 640.309 de vehicule din ţară vor fi incluse în această campanie.

VW a rechemat în luna martie 384.181 de vehicule în China, după ce televiziunea de stat a relatat despre apariţia unor vibraţii, pierderi de energie şi accelerări subite la unele modele VW, între care Golf. Programul de reparaţii, care a implicat şi probleme la cutiile de viteză cu dublu ambreiaj, l-a determinat pe directorul diviziei VW din China să prezinte scuze la salonul auto de la Shanghai din luna aprilie.