Agentiile bancare continua sa-si traga obloanele. Dar intrr-un ritm mai lent decat in anii anteriori. Spre exemplu, in 2012, si-au inchis portile 5.500 de agentii  la nivelul Uniunii Europene, relateaza Reuters, citand datele statistice ale Bancii Centrale Europene (BCE).

E mult? Desigur, dar este mult mai putin decat in 2011, cand si-au incetat activitatea 7.200 de agentii. In total, incepand din 2008, anul declansarii crizei mondiale, si pana la sfarsitul lui 2012, institutiile bancare din UE si-au redus reteaua cu 8%. Astfel ca acum exista o agentie la 2.300 de persoane, in medie.

Printre tarile cele mai afectate de aceste inchideri figureaza, fara nici o surpriza, statele cele mai lovite de criza. In Grecia, 219 agentii si-au incetat activitatea (5,7% din total), in special dupa fuziunea bancilor locale. Retelele spaniole, irlandeze si italiene au simtit, la randul lor, din plin impactul crizei, cu o inchiderea, anul trecut, a 4,9%, 3,3% si, respectiv, 3,1% din agentiile lor bancare.