După ce a salvat doi creditori regionali, Intesa Sanpaolo SpA - cea mai mare bancă de retail din Italia - a exclus luna aceasta orice fuziuni sau achiziţii, cu excepţia unor tranzacţii minore în sectorul de gestionare a averilor, noteaza agerpres.

Banque Morval, cu filiale în Geneva şi Lugano şi deţinută de familia Zanon di Valgiurata, gestionează active de 3,275 miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari).

Achiziţionarea Banque Morval ar putea fi anunţată în curând, iar finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul anului. După ce va fi achiziţionată Banque Morval, aceasta va fi gestionată de Fideuram subsidiara de private banking a Intesa Sanpaolo, susţin sursele.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivalele sale, UniCredit şi Monte dei Paschi, se luptă cu credite neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia.

Grupurile bancare italiene UniCredit SpA, Intesa Sanpaolo SpA şi Veneto Banca SpA sunt prezente şi pe piaţa din România.