"Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România începând cu 2002, sumă care a contribuit la stabilitatea unui sector care fusese anterior subfinanţat. Companiile din sectorul energetic în care investitorii străini joacă un rol important au contribuit în anul 2014 la bugetul de stat cu aproximativ 3 miliarde euro din colectarea TVA, impozitul pe venit, accize, redevenţe şi plăţi ale angajaţilor", se arată în comunicat.

FIC consideră că pentru a atrage noi investiţii în sectorul energetic, România trebuie să creeze o piaţă stabilă, previzibilă şi transparentă în ceea ce priveşte punerea în aplicare a politicilor publice şi a cadrului de reglementare, scrie agerpres.

"Pentru a rămâne atractiv pentru investiţiile pe termen lung, sectorul trebuie să fie liberalizat şi lipsit de bariere birocratice, reconciliind aspectul important pe termen scurt al accesibilităţii preţurilor la energie cu problema critică a securităţii pe termen lung a aprovizionării", informează FIC.