Acum 29 de ani, Steve Jobs si Steve Wozniak au cucerit piata prin lansarea unui model revolutionar, Macintosh, primul computer comercial din lume.
Primul Mac a fost lansat pe 24 ianuarie 1984. Carcasa acestuia continea un monitor de 9 inch (23 cm) si venea impreuna cu o tastatura si un mouse. Avea o interfata grafica, un monitor alb negru incorporat si o singura unitate de disc 3.5-inch floppy disk, fara nici un alt mediu de stocare sau ventilator de racire.Un mic spatiu in partea de sus oferea utilizatorului posibilitatea de a-l muta sau a-l cara.

Machintosh a fost proiectat sa atinga performante grafice, care pana atunci erau atinse doar de unitati ce costau peste 10 000 $,  la un pret accesibil clasei de mijloc. Machintosh 128 s-a vandut la pretul de 2495 $.

Debutul Machintosh a fost anuntat de faimoasa reclama de 1,5 milioane $. Aceasta a fost regizata de Ridley Scott, iar acum este considerata un eveniment crucial pentru succesul Apple.

Cand au pus bazele unei companii de produse electronice intr-un garaj inchiriat din orasul Palo Alto, cei doi Steve nu-si imaginau ca acel garaj urma sa devina zona de inalte tehnologii „Silicon Valley”.

Machintosh a deschis calea spre revolutionarea pietei computerelor personale si a transformat Apple intr-un succes.

Iata si imaginile de la lansare, in cadrul careia un Steve Jobs cu plete si fara ochelari prezinta emotionat  primul Mac.