Peste 36.000 de persoane s-au înscris pentru a participa la 'bătălia celibatarilor', un eveniment născut dintr-o postare făcută pe Facebook, menit să faciliteze întâlnirea inimilor solitare într-un mare parc din Seul în ajun de Crăciun, transmite AFP.


'Am întrebat pe Facebook 'Ce veţi face de Crăciun?', iar oamenii au trimis mii de mesaje în care au spus că erau celibatari, trişti şi că nu aveau nimic în plan', a explicat pentru agenţia franceză de presă Justin Chanwook Jang, unul dintre cei doi organizatori. Jang, 29 de ani şi la rândul său celibatar, a decis atunci să îi ajute pe cei aflaţi în această situaţie să-şi găsească iubirea în ajunul Crăciunului. 'Nu ne-am imaginat vreodată că acest eveniment va căpăta asemenea proporţii', a recunoscut el.

Conform regulilor stabilite, femeile vor veni îmbrăcate în roşu, iar bărbaţii în alb şi cu toţii se vor întâlni într-un parc situat pe o insulă a râului Han, ce taie în două capitala sud-coreeană. Bărbaţii şi femeile se vor afla faţă în faţă, separaţi de câţiva metri, până la ora locală 15:00 /06:00 GMT/. În acel moment, participanţii vor putea să se ducă la partenerul ales şi să îl ia de mână.

Potrivit AFP, acestă manifestare a luat o amploare atât de mare încât mai multe companii au decis să le dea o zi liberă angajaţilor celibatari pentru ca aceştia să poată ajunge în parc. În ceea ce-i priveşte pe organizatori, aceştia au găsit circa 200 de voluntari care vor ajuta la buna desfăşurare a 'întâlnirilor'. Poliţia va fi, de asemenea, la faţa locului.