1. Schizandra. Este o planta originara din China si Japonia. O ceașcă bauta de tinctura sau decoct de Schizandra isi face efectul într-o jumătate de oră. Durata efectului se intinde până la 5 ore. Surprinzător este faptul că desi duce la creșterea rezistentei si energizare, Schizandra calmează starea emoțională și normalizează problemele de somn. In prepararea bauturii sunt utilizate frunzele plantei, peste care se toarna apă clocotită. Daca aveti probleme cu sistemul digestiv, atunci ar fi bine sa va abtineti.

2. Ginsengul siberian (Eleutherococcus). În medicina tradițională chineză aceasta planta este administrată pentru aport de energie, fiind recunoscuta ca avand calitati asemănătoare cu adevăratul ginseng. Are proprietati tonice, revigorează sistemul nervos, creste imunitatea organismului, activeaza metabolismul si reduce somnolența. De regulă, se adauga in ceai. Planta conține substanțe biologic active care sunt benefice pentru organism. Trebuie remarcat faptul că această solutie este deseori folosita pe post de energizant de către sportivi.

3. Laptele de nuca de cocos. Nu doar potolește setea, dar și datorită conținutului ridicat de potasiu ajută la menținerea rezistenței organismului. In plus, apa naturală conținută în laptele de cocos este un regulator excelent al proceselor metabolice din organism.

4. Ceaiul verde este recunoscut din vechime ca fiind una dintre cele mai eficiente băuturi energizante. Contine de doua ori mai multa vitamina C decat citricele si este un perfect inlocuitor de cafea. Această băutură conține multe vitamine si minerale benefice, care fac peretii vaselor de sange mai elastici si imbunatateste circulatia.

5. Ghimbirul.  Orice băutura cu ghimbir ofera energie de primă clasă. Ghimbirul imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce face ca creierul să lucreze mai bine , așa că după consumarea de ghimbir oboseala dispare în mod inevitabil. Mai mult decât atât, acesta conține vitamine și antioxidanți, precum și un antibiotic natural total inofensiv.