Sunt momente in care insa renunti sa asculti muzica, fie pentru ca esti prea stresat, fie pentru ca esti prea grabit. Da-i o sansa muzicii si fa-ti timp zilnic sa ai un moment de relaxare. Iata 5 motive pentru care muzica te mentine sanatos.

MUZICA ATENUEAZA STRESUL

O echipa de cercetatori canadieni a analizat mai mult de 400 de studii pentru a intelege de ce muzica diminueaza stresul. S-a descoperit ca hormonul responsabil de stres, cortizolul, scade atunci cand asculti o muzica linistita. De altfel, pacientii care au ascultat muzica inaintea unei interventii chirurgicale au fost mai putin anxiosi decat cei care au luat calmante. Unul dintre studiile analizate a pus in evidenta si faptul ca a canta in cor permite eliberarea de ocitocina, un hormon care favorizeaza sentimentul de conexiune sociala.

MUZICA TE AJUTA SA SLABESTI

O cina la lumina lumanarilor nu va fi benefica doar pentru relatia de cuplu, ci si pentru silueta. Cercetatorii de la Universitatea Cornell din SUA au constat ca o cina la lumina lumarilor insotita de o muzica linistita pe fundal te fac sa consumi cu 175 de calorii mai putin decat la o cina normala.

Citeste mai mult: http://www.curademiere.ro/5-motive-pentru-care-muzica-te-mentine-sanatos/