"Avem aceeaşi ofertă ca în perioada Crăciunului, în jur de 7 milioane de cozonaci, singura deosebire este că o să facem în perioada sărbătorilor pascale şi multă pască, probabil câteva sute de mii de bucăţi. În fiecare an, cantităţile pe care le scoatem acum pe piaţă sunt de circa zece ori mai mari decât într-o lună obişnuită din an. Preţurile au rămas nemodificate faţă de anul trecut, fiind situate între cinci şi 40 de lei pe bucată, dar vom scoate şi cozonaci de trei kilograme, la 130 de lei bucata", a declarat  preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că oferta de cozonaci a patiserilor români se îndreaptă şi către export, în ţările unde sunt comunităţi mari de români, respectiv în Italia, Spania, Canada, SUA, dar şi în Germania, ţări unde ajung peste 200.000 de cozonaci tradiţionali româneşti.

"Acum duduie maşinile cu cozonaci româneşti către Italia, Spania, Canada sau SUA. Şi în Germania se vinde foarte bine cozonacul românesc. Cred că vor pleca peste 200.000 de bucăţi. Din păcate, în Marea Britanie s-a iscat un scandal din cauza unei firme din judeţul Dolj, care a trimis în jur de 2.000 de cozonaci cu rahat şi a tradus greşit, într-un sens vulgar, cuvântul 'rahat', nicidecum ca produs de cofetărie", a precizat Aurel Popescu.

Potrivit sursei citate, peste 80% dintre consumatorii români preferă cozonacii tradiţionali în defavoarea celor din import, care sunt oferiţi mai mult pentru cadouri, decât pentru consumul propriu, ponderea importurilor fiind de numai 5% din consum.