Nu exista un model al antreprenorului perfect, iar diferentierea nu se face la nivel de atribute, ci la nivel de actiuni intreprinse. Conform unui articol publicat pe site-ul Entrepreneur.com, exista anumite tipare de gandire pe care multi antreprenori de succes le au in comun. Printre acestea, iata cateva dintre lucrurile pe care marii antreprenori nu le fac:

1. Nu se gandesc la viata din afara muncii

In primul rand, cei mai multi dintre marii antreprenori nu se gandesc la echilibrul dintre viata si munca. Sunt „workaholics”, ceea ce inseamna ca pentru ei, prioritatea numarul unu este munca. Fac ceea ce le place si sunt dispusi sa-si aloce cat mai mult timp in sensul acesta. Nu sunt oameni care de abia asteapta sa vina weekendul pentru a se putea relaxa, ci traiesc pentru a face ceea fac.

2. Nu incearca sa para ceea ce nu sunt

Desi este o strategie de succes pentru personalitati precum Richard Branson, personal branding-ul reprezinta o sabie cu doua taisuri. Fara ca macar sa realizeze, foarte multi oameni ajung sa para ceea ce nu sunt de fapt, aspect ce inevitabil dauneaza si business-ului propriu. Antreprenorii de succes isi dau seama ca nu pot schimba ceea ce sunt si nu se mai streseaza cu acest aspect. In plus, acestia nu se gandesc la persoana lor atat de mult, ci la ideile lor si la cum sa le transforme in produse si servicii iesite din comun. 

 

Citeste mai departe pe

http://www.cariereonline.ro/articol/8-lucruri-pe-care-antreprenorii-de-succes-nu-le-fac