"Această fuziune va crea un grup competitiv la nivel global, ceea ce va fi benefic pentru consumatorii şi acţionarii noştri precum şi pentru întreaga economie", a declarat directorul general de la Deutsche Boerse, Carsten Kengeter.

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse şi LSE au anunţat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naştere unui gigant bursier european. Ulterior, operatorul bursier german a fost obligat să reducă, de la 75% la 60% gradul minim de acceptare de către acţionari a proiectului său de fuziune cu LSE şi de asemenea să prelungească, până la data de 12 august, termenul limită până la care acţionarii său puteau să-şi exprime acordul pentru această tranzacţie, scrie agerpres.

În urma fuziunii dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse la nivel global vor exista patru mari companii de trading care vor devansa cu mult rivalii în termeni de valoare de piaţă şi amploare globală: ICE şi CME în SUA, LSE-DB în Europa şi Hong Kong Exchanges and Clearing în Asia.