Ardeii iuţi – nu sunt buni numai pentru condimentarea preparatelor, ci şi pentru componentul activ, substanţa, numită capsaicina, care poate combate apariţia nitrozaminelor, compuşi chimici care se formează în medii acide, cum este de exmplu la nivelul stomacului, sub influenţa sucului gastric.

Avocado – bogate în antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi din organism, fructele de avocado reprezintă o sursă excelentă de potasiu şi beta caroten.

Morcovii – beta carotenul conţinut poate preveni apariţia cancerului de plămâni, gât, stomac, intenstin, prostată şi de sân.

Usturoiul – îmbunătăţeşte sistemul imunitar, în timp ce compuşii allium din usturoi blochează dezvoltarea carcinogenilor care pot duce la apariţia unor tumori. Studiile au demonstrat că un consum moderat de usturoi poate scădea riscurile apariţiei de cancer de stomac şi de colon.

Citeste si

Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante

Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă

Ceaiul verde - conform mai multor studii, ceaiul verde este cel care poate preveni apariţia cancerului de piele, stomac, esofag, colon, pacreas, plămân, vezică, sân, prostată. Ceaiul conţine polifenoli, care au efecte antioxidante.

Lemnul dulce – studiile au demonstrat că ajută la preveniea cancerului de prostată. Lemnul dulce nu este indicat celor care suferă de tensiune arterială. De asemenea, în dietă trebuie inclus numai rădăcina de lemn dulce, nu şi bomboanele pe bază de lemn dulce.

Rozmarinul – inhibă dezvoltarea cancerului de sân şi a tumorilor de piele, conform unor studii realizate pe animale. Încă nu există studii concludente şi în ceea ce îi priveşte pe oameni, însă rozmarinul are o lungă istorie în utilizarea sa în medicină, cum ar fi tratarea durerilor de cap sau a tulburărilor digestive.

Algele de mare – bogate în beta caroten, proteine, vitamina B12, fibre, clorofilă, algele de mare conţin acizi graşi care pot preveni apariţia cancerului de sân.

Citeste si
Cum sa te feresti de mierea falsa
De ce nu este recomandat sa se adauge miere in ceai fierbinte
7 alimente care te ajuta sa slabesti

Curcuma (tumericul) – este un puternic anti inflamator care poate scădea producţia enzimelor aflate în strânsă legătură cu apariţia cancerului de colon şi de intenstin.