Nascuta la 10 martie 1928, Sara Montiel este considerata drept cea mai celebra actrita spaniola a Hollywoodului si a turnat peste 50 de filme, dintre care mai multe mari sucese comerciale. S-a impus in lumea cinematografiei mondiale cu rolul interpretat in Veracruz, un western realizat in 1954, unde a jucat alaturi de Gary Cooper si Burt Lancaster. In Spania, ea a turnat in 1957 El ultimo cuple, care s-a bucurat de un succes rasunator.

Pe numele sau adevarat Maria Antonia Abad Fernandez, actrita a debutat in 1944 cu un mic rol in filmul Te quiero para mi. Au urmat alte 48 de pelicule cu Sara Mntiel in distributie. Intr-un extras dintr-un interviu nedifuzat si prezentat astazi de radio spaniol, vedeta se definea ca o femeie linistita, foarte modesta.

Intr-o alta discutie cu presa, de luna trecuta, actrita a evocat intalnirile sale de la Hollywood, in special pe cea cu Marlon Brando, in 1951. „Eram zapacita. Nu-mi acorda atentie. Turna Guys and Dolss, cu Frank Sinatra, dar am petrecut, totusi, o intreaga dupa amiaza impreuna”, si-a depanat amintirile vedeta.

Casatorita timp de sase ani (1957-1963) cu realizatorul american Anthony Mann, unul dintre cei patri soti ai sai, Sara Montiel, cunoscuta pentru frumusetea ei senzuala, a fost prima actrita spaniola care a cunoscut marele succes la Hollywood. Ea a abandonat cariera cinematografica in 1975, pentru a se consacra cantecului.