Televiziunea CI va fi disponibilă pe poziţia 305 a telecomenzii UPC şi va fi inclusă în abonamentul Maxim HD TV.

Lansarea CI în România vine la scurt timp după ce televiziunea s-a lansat în Republica Cehă şi în Slovacia, prin Skylink.

Crime & Investigation Network deschide uşile laboratoarelor de criminalistică, ale sălilor de judecată şi arhivele poliţiei, descoperind adevărul din spatele celor mai scandaloase crime. Televiziunea transmite seriale de succes precum “Bandele din Marea Britanie”, “Primele 48 de ore”, “Arhiva de crime a lui Fred Dinenage” şi “Detectivi paranormali”.

Crime & Investigation Network ajunge în peste 50 milioane de case, din mai mult de 100 de ţări, cu conţinut tradus în peste 17 limbi.

Bakori Davis, Vice President of Commercial Operations în cadrul A+E Networks UK, declară: “UPC este un partener puternic ce susţine această lansare, iar pe viitor ne dorim să continuăm distribuţia şi prin ceilalţi operatori de cablu şi DTH din România. Această lansare este rezultatul succesului pe care Crime & Investigation Network l-a avut în ţările Europei Centrale”.

A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks şi BSkyB, este liderul de piaţă în distribuţia posturilor de entertainment şi include în portofoliu televiziuni tematice cu conţinut de calitate precum HISTORY, HISTORY HD, BIO., Crime & Investigation Network, Crime & Investigation Network HD şi H2.

A+E Networks UK s-a lansat în noiembrie 1995, activează în 100 de ţări, din UK, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu şi ajunge în peste 71 de milioane de locuinţe, cu conţinut tradus în 18 limbi.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe. Serviciile digitale ale UPC România sunt oferite unui numar de 1.153.700 de clienţi. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a celui mai rapid Internet prin cablu, Fiber Power 200 Mbps. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc.