In opinia oamenilor de stiinta, “dieta cu apa”  ajuta la scaderea greutatii corporale. In orice caz, asa au demonstrat ultimele cercetari efectuate in acest sens. S-a constatat, astfel, ca persoanele care au consumat doua cesti de apa inainte de masa au pierdut cu aproape doua kilograme mai mult decat cei care nu au baut lichide.

Profesorul Universitatii tehnologice din Virginia, Branda Davey, a explicat ca apa stinge senzatia de foame, contribuind, astfrel, la un consum mai redus de calorii. Aceste rezultate sunt confirmate de alt studiu, potrivit caruia, femeile care au baut multa apa pe durata unei “diete” au reusesc sa slabeasca mai mult decat cele care s-au rezumat la o jumatate de litru de lichide pe zi.

Completand, Rebecca Mukelbauer din Germania a estimat ca un consum sporit de apa stimuleaza termogeneza – procesul prin care organismul creaza caldura pentru a sustine temperatura corpului. In timpul digerarii, viteza termogenezei si a schimbului de subtante in organism creste. In opinia expertului, apa ajuta, astfel, la o pierdere considerabila de calorii.

 

Citeste si

Dieta asiatică, un mod excelent de a slăbi fără să te înfometezi

Dieta cu crudităţi şi sucuri naturale. Cum sa slabesti 4 kilograme in doar o saptamana

Slăbeşte repede şi bine după 40 de ani

Dieta cu pepene galben