Nu, nu este o gluma. Un astfel de covoras a fost prezentat, potrivit cotidianului britanic The Guardian, la cel de-al 86-lea Congres de astronomie de la Adelaide, in Australia.

Desigur, se apara inventatorii, este imposibil sa anticipezi cum arata reprezentantii altor civilizatii: poate sunt prea mici sau prea mari comparativ cu respectivele covorase. Dar prezenta lor va fi cu siguranta apreciata de extraterestrii ca un semn al ospitalitatii.

Covorasul a fost creat in stilul anilor 70, cand arta abstracta era in voga, si este compus din pete colorate cu valoare simbolica: rosu face aluzie la un extraterestru, albastru duce cu gandul la cerul nostru, iar violetul la lumina artificiala.

O combinatie cromatica menita sa le transmita civilizatiilor din Univers ca noi, pamantenii, suntem nerabdatori si incantantati sa-i avem ca oaspeti. Conditia este ca extraterestrii sa distinga culorile noastre!

In ceea ce priveste numarul de covorase necesare, inventatorii intentioneaza sa confectioneze patru bucati: unul pentru Statia spatiala internationala si trei pentru Universitatea Flinders, din Adelaide.