In Franta, cele mai afectate zone au fost Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer, unde precipitaţiile abundente de sâmbătă seară au provocat pagube însemnate. Imaginile surprinse la faţa locului arată cum sute de vehicule au fost luate de ape şi de noroi, unele ajungând în Marea Mediterană.

Un bilant provizoriu al dezastrului indica 17 morţi şi trei dispăruţi. Totodată, circa 70.000 de locuinţe au fost afectate de întreruperi ale electricităţii.

"Bilanţul nu este încă definitiv. În aceste momente, trebuie să fim rapizi, eficienţi şi coordonaţi", a declarat Francois Hollande, care s-a deplasat la locul dezastrului.

Conform datelor furnizate de Institutul Météo-France, in 48 de ore, în zona litoralului a plouat cât media specifică lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuală de precipitaţii.

In acest timp, dincolo de Atlantic, cel puţin opt persoane au murit în statele americane South Carolina şi North Carolina, din sud-estul SUA, unde se înregistrează inundaţii grave, provocate de ploile torenţiale din ultimele zile, relatează Reuters în pagina online.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, în unele părţi din centrul statului South Carolina s-au înregistrat 500 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat, începând de vineri. Guvernatorul din South Carolina, Nikki Haley, a declarat că asemenea ploi se intampla cam o data la 1.000 de ani.

"Dacă sunteţi în casă, rămâneţi în casă. Nu este cazul să ieşiţi să faceţi poze", i-a îndemnat Haley pe locuitori.

Ploile au inundat autostrăzi de-a lungul litoralului statului South Carolina, între Charleston şi Georgetown, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie. Georgetown, un oraş cu 9.000 de locuitori, este în mare parte sub ape.