Surse din anturajului fostului om de incredere al regimului Boris Eltin au confirmat moartea acestuia. Mai mult, avocatul Aleksandr Dobrovinski nu a exclus posibilitatea sinuciderii. „Am fost sunat din Londra. Boris Berezovski si-a pus capat zilelor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Dobrovinski reprezinta interesele oligarhului rus.

Incepand din 2000, Berezovski a trait in Marea Britanie si periodic l-a criticat pe Vladimir Putin si pe oamenii aproapiati acestuia. In Rusia, el a fost acuzat de inselaciune, spalare de bani si tentativa de acaparare a puterii. In absenta, el a fost condamnat la inchisoare. In 2008, publicatia Forbes a evaluat averea omului de afaceri la 1,3 miliarde de dolari.

In 1989, Berezovski a fondat compania LogoVaz, care, doi ani mai tarziu, a dobandit statutul de importator oficial al autoturismelor Mercedes-Benz in URSS. In 1995, oligarhul s-a numarat printre cei care au infiintat canalul de televiziune ORT, iar in 1996, el a intrat in consiliul director al grupulu petrolier Sibneft. Trei ani mai tarziu, el a societatea Kommersant, devenind proprietarul celui mai mare grup de presa din Rusia. Timp de cateva luni, intre 1996 si 1997, Berezovski a fost secretar adjunct al Consiliului de securitate al Rusiei.

In aprilie 1999, Procuratura generala a Rusiei a emis mandat de arestare pe numele omului de afaceri in dosarul Aeroflot. Berezovski era acuzat de spalare de bani si de abuz de influenta. Inchis dupa numai cateva luni, cazul a fost redeschis in noiembrie 2000, dar pentru furt din banii publici. Aflat in strainatate, Berezovski a decis sa nu se intoarca in Rusia.