Ronnie Biggs — care a intrat în legendă după ce evadat și a reușit să se ascundă timp de 36 de ani — a efectuat doar opt ani de închisoare. A fost eliberat în 2009 din cauza stării precare de sănătate, deplasându-se într-un scaun cu rotile. Și-a petrecut ultimii ani într-un azil de bătrâni din nordul Londrei. Ultima sa apariție publică a avut loc la înmormântarea, în martie, a lui Bruce Reynolds, creierul jafului din 1963.

Ronnie Biggs a făcut parte dintr-o faimoasă bandă, care, în noaptea de 7 spre 8 august 1963, a reușit să oprească un convoi feroviar folosindu-se de sistemul de semnalizare. După ce l-au rănit grav pe mecanic, bandiții au furat 120 de saci cu bani în valoare de 2,6 milioane de lire sterline, sumă care azi ar fi în jur de 54 milioane de euro. Acest jaf a devenit, ulterior, sursa de inspiratie pentru mai multe cărți și filme polițiste.

Condamnat la 30 de ani de închisoare, Ronnie Biggs a reușit să evadeze, fugind, mai întâi la Paris, unde a făcut o operație plastică și și-a schimbat înfățișarea. Apoi s-a ascuns temporar în Belgia, Franța, Australia și Brazilia. În 2001, a revenit în Marea Britanie, bolnav și ruinat, încercând să caute un medic care l-ar fi ajutat, dar a fost prins și trimis la închisoare. A fost eliberat opt ani mai târziu, din motive de sănătate.

In august anul trecut, la 50 de ani de la marele jaf din tren și când el împlinea 84 de ani, Ronnie Biggs a spus:: 'În caz că mă întrebați dacă regret că am făcut parte din gașcă, răspunsul meu este nu'.