Jeff Hanneman, membru fondator al trupei, s-a stins din viaţă din cauza unei insuficienţe renale pe 2 mai, la spitalul Hemet Valley Medical Center din California.

Jeff se lupta cu tot felul de probleme medicale încă de acum doi ani când, în timpul turneului mondial, a fost muşcat de un păianjen. Se crede că de la această înţepătură chitaristul Slayer a contactat una dintre cele mai periculoase bacterii, care se hrăneşte cu ţesut uman. La vremea respectivă Jeff a fost foarte aproape de a i se amputa braţul. Trupa l-a înlocuit pentru reprezentaţiile live cu Gary Holt de la Exodus.

Jeff Hanneman s-a născut în Oakland, California, în 1964, devenind fascinat de tema războiului ca urmare a influenţei tatălui său, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial. În 1981 înfiinţează alături de Kerry King trupa Slayer. Cel de-al patrulea album, "Reign in Blood", lansat în 1986, este cel care le conferă statutul de "grei" pe scena thrash-ului american, statut pe care îl împart cu Metallica, Anthrax şi Megadeth.