Joe Cocker a fost "pur și simplu unic" și va fi imposibil de umplut golul pe care moartea lui îl lasă în inimile noastre, a declarat Barrie Marshal.

Cântăreț și compozitor, născut în Sheffield, Cocker a avut o carieră de peste 40 de ani, lansand hit dupa hit, printre care  You Are So Beautiful și Up Where We Belong.

Cu o voce inconfundabilă, el a început să cânte baruri și cluburi din orașul său natal în anii 1960 și a fost membru în diverse trupe: ''Avengers'', ''Big Blues'' (1963) și apoi ''The Grease Band'' (1966).Primul său mare hit a fost melodia "With a Little Help from My Friends" (1969), o preluare a unei piese de pe un album al Beatles-ilor, care a ajuns pe locul 1 în topul britanic.

Duetul său cu Jennifer Warnes, intitulat 'Up Where We Belong', tema principala a filmului 'Officer and a Gentleman' (1982), i-a adus un premiu Grammy.

A fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2007.

Unul dintre cei mai de succes artiști ai lumii, cu admiratori de toate vârstele, Joe Cocker a susținut la 4 august 2013, cel de-al doilea concert al său în România, în cadrul turneului ''Fire It Up Summer Tour'' de promovare a albumului ''Fire It Up''. El s-a aflat pentru prima oară în România în 2005, când a deschis cu un recital Festivalul Internațional ''Cerbul de Aur'', mentioneaza, in context, Agerpres in pagina electronica.