Cu pielea albastra si barba alba, Paul Karason, in varsta de 62 de ani, a fost supranumit „Marele strumf” sau „Omul albastru” din cauza asemanarii sale cu personajele din cunoscutele benzi desenate. Invitat regulat in platourile de televiziune, Paul Karason a decedat la inceputul acestei saptamani, ca urmare a unei crize cardiace. Potrivit fostei sale sotii, Karason suferea de mai multi ani de probleme la inima.

Culoarea pielii i s-a schimbat dupa ce a urmat un tratament pentru o afectiune cutanata si a devenit in intregime albastru acum aproape 15 ani. Medicamentele prescrise si care contin nanoparticule pe baza de argint i-au provocat o reactie secundara violenta, numita argiroza. Schimbarea de culoare a pielii l-a obligat pe Paul la viata retrasa, inainte de a se hotari sa rupa tacerea in 2008.

„O perioada de timp nu a putut munci, pentru ca era prea bolnav”, a relatat vaduva lui Paul Karason pentru postul de televiziune NBC. „Iesea rar din casa, numai cand era absolut necesar: sa mearga la banca sau dupa tigari”.

In ceea ce priveste porecla de „Marele strumf”, nu-i facea intotdeauna „placere sa fie strigat astfel. Depinde cine o folosea. Daca venea din partea unui copil care, venind spre el il striga Marele strumf, Paul zambea si nu se simtea jignit. Dar daca era vorba de un adult...”, a povestit fostul sotia omului albastru.