Pentru a se face auziti, unii recurg la actiuni inedite, precum aceasta tanara, care a s-a instalat, practic, in magazinul IKEA din Lisabona pentru a obtine deschiderea unei filiale pe Insula Madeira. „Voi petrece urmatoarele 15 zile in magazinul IKEA din Lisabona. Nu voi pleca decat atunci cand dorinta mea va fi auzita”, a explicat tanara portugheza in inregistrarea video postata cu aceasta ocazie.

Prin urmare, ea s-a mutat in magazin. Si-a desfacut bagajele, si-a asezat lucrurile in mai multe dulapuri, a dormit in mai multe paturi, s-a relaxat in fotoliile confortabile si a afisat numeroase mesaje destinate atat clientilor, cat si conducerii companiei suedeze. „Vrem un IKEA la Madeira chiar acum!”, se putea citi pe cartonasele, imprastiate, practic, pretutindeni.

Eforturile tinerei nu s-au dovedit zadarnice. IKEA va deschide un online store la Madeira. „VICTORIE! Vom avea un IKEA!”, scandeaza tanara pe melodia grupului Queen, „We are the Champions”. A fost o actiune cu impact nu numai asupra conducerii companiei suedeze, dar si a internautilor, care, din Chile pana in Brazilia, au urmat exemplul tinerei, postand pe Facebook apeluri de genul „Vrem IKEA!”.