Sabine Moreau a plecat cu maşina din Solre-sur-Sambre, Belgia, spre Bruxelles ca să îşi ia un prieten de la gară, drumul având o distanţă de doar 61 de kilometri. Dar o manevra greşită a făcut-o pe femeie să ajungă la 900 de mile (1.448 de kilometri) depărtare, în Zagreb, Croaţia, scrie Daily Mail.

Deşi a trecut cinci graniţe, întâlnind în acest timp semne de circulaţie în diverse limbi şi oprindu-se ca să pună benzină în mai multe rânduri, femeia belgiană nu s-a oprit să îşi verifice sistemul de navigare prin GPS decât două zile mai târziu, când şi-a dat seama că s-ar putea să nu se mai afle în Belgia, scrie Mediafax.

"Am văzut tot felul de semne de circulaţie. Mai întâi în franceză, apoi în germană - Cologne, Aachen, Frankfurt", a spus Sabine Moreau pentru un site de ştiri belgian, adăugând că toate acestea nu i-au pus niciun semn de întrebare. Poliţiştii sunt de părere că femeia a trecut prin Franţa, Germania, Austria şi Slovenia înainte să ajungă în Croaţia. Călătoria neplanificată a continuat cu cei 1.448 de kilometri pe care i-a parcurs pentru a se întoarce acasă, în Solre-sur-Sambre. Până în acel moment, fiul ei anunţase deja dispariţia ei la poliţie. Până să înceapă operaţiunile de căutare, femeia a telefonat acasă, anunţând că se afla în Zagreb.

"Nu am observat că ar fi fost ceva în neregulă până ce n-am ajuns în Zagreb şi mi-am dat seama că nu mă mai aflam în Belgia", le-a declarat Moreau poliţiştilor. Întrebată dacă lungimea călătoriei şi limbile străine nu i s-au părut bizare, femeia a răspuns: "Poate, dar eram doar preocupată."
"M-am oprit de câteva ori pentru benzină şi am plătit cu cartea de credit. Când m-am simţit obosită am oprit maşina pentru un somn de câteva ore la marginea drumului", a mai povestit ea. În cele din urmă, Sabine Moreau a ajuns înapoi acasă, la 60 de ore de când pornise către gară ca să îşi ia prietenul.

"Este o poveste incredibilă", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei din Belgia. "Aceste sisteme GPS mai fac probleme din când în când, dar nimic de genul acesta. Dar această femeie nu a făcut nimic rău şi n-avem ce face decât să o credem."