Teatrul unor violente tensiuni rasiale in anii 1960, orasul Detroit a fost parasit, ulterior, de locuitorii sai. Astazi, o mare parte a acestui fost centru industrial, infatiseaza inaintea ochilor un peisaj post-apocaliptic: magazine devastate, hoteluri si banci cu usi ferecate, zeci de blocuri nelocuite.

La Detroit, iernile sunt, in general, destul de grele, cu temperaturi coborate. Dar nici frigul, nici pustietatea locului, ireala parca, nu au constituit un obstacol pentru un grup de tineri care au gasit aici raiul pentru marea lor placere: schiul. Inca de la primii fulgi de nea, ei s-au grabit sa transforme orasul fantoma intr-un fel de statiune de schi.

Scari, rampe, uzine defectate, ziduri in ruine... Totul constituie, pentru echipa Poor Boyz,  un pretex pentru a schia, executand acrobatii spectaculoase, puse ingenios in scena de Red Bull Media House. In filmul intitulat Tracing Skilynes, tinerii sar, se rotesc in aer, rad fericiti de performantele lor in mijlocul unor locuri ravasite de anii de criza si de intemperii. O frumoasa maniera de a reda orasului culorile de altadata.

 


Gentside