Potrivit acestora, au existat doua scrisori – una pentru Abramovici, alta pentru Putin. Respectivele surse au confirmat ca Abramovici a predat personal a doua scrisoare liderului de la Kremlin. Reprezentantii lui Abramovici au refuzat sa comenteze informatia.

Despre existenta scrisorii lui Berezovski se vorbeste de la inceputul lunii martie, cand, un inalt functionar rus a dezvaluit acest secret, precizand ca miliardarul si-ar fi exprimat dorinta de a reveni in Rusia. Ulterior, in ziua decesului lui Berezovski, gasit fara viata la 23 martie in vila sa din Marea Britanie, existenta epistolei a fost confirmata de purtatorul de cuvant al presedintelui Putin, Dmitri Peskov.

Se spune ca Berezovski i-ar fi cerut lui Putin sa dispuna inchiderea tuturor dosarelor de urmarire penala deschise pe numele sau si ca si-ar fi cerut iertare. „El spune ca singura posibilitate de a se intoarce in Rusia, este de a face un salt”, adica de a-i cere iertare lui Putin, declara, intr-un interviu acordat publicatiei american The New York Times, Katerina Sabirova, o tanara de 23 de ani, de care Berezovski s-ar fi apropiat in ultimii ani de viata.

„Am vazut manuscrisul scrisorii. Mi-a citit-o. Ruga sa fie iertat si sa-i fie permisa intoarcerea acasa. Ce salt fantastic”, a spus Sabirova.