Emiratul Abu Dhabi a atribuit unei firme un contract de 653 milioane de dolari pentru a construi o copie a celebrului muzeu Luvru din Paris, semn că bogatul emirat petrolier a reluat proiectele grandioase după o pauză provocată de criza economică globală, transmite Reuters.


Arabtec Holdings, o importantă firmă de construcţii cu sediul în emiratul vecin Dubai, a anunţat marţi că a primit un contract de 2,4 miliarde dirhami din partea guvernului din Abu Dhabi pentru a construi muzeul Louvre Abu Dhabi. Lucrările de construcţie ar urma să înceapă imediat pentru a se finaliza în 2015.

În încercarea de a se promova ca o destinaţie turistică de top, Abu Dhabi are de gând să construiască un nou district cultural care va cuprinde trei muzee prestigioase: Louvre Abou Dhabi, o copie după muzeul Guggenheim din New York şi Zayed National Museum.

Planurile iniţiale prevedeau ca cele trei instituţii culturale să fie construite în 2013-2014 însă din cauza crizei finalizarea lor a fost amânată pentru 2016-2017. Aproape 10 milioane de vizitatori au trecut pragul Muzeului Luvru din Paris în 2012, cu peste un milion mai mulţi decât în 2011.