Această modificare va avea loc după închiderea ședinței de tranzacționare din data de 20 decembrie, ceea ce înseamnă că acțiunile Facebook vor fi integrate efectiv în S&P 500 începând cu ziua de luni 23 decembrie.

Titlurile Facebook, care sunt deja cotate la bursa Nasdaq, fac de acum parte din ceea ce analiștii financiari numesc vedetele de pe Wall Street. Miercuri, la închiderea ședinței, acțiunile Facebook erau cotate la 49,38 dolari, în creștere cu aproape 30% comparativ cu prețul de 38 de dolari înregistrat cu prilejul cotării inițiale la bursă.

Indicele bursier S&P 500, a cărui denumire provine de la agenția de rating Standard & Poor's, regrupează 500 de companii americane pe baza capitalizării lor bursiere și este considerat mai reprezentativ de investitori decât Dow Jones, care regrupează 30 de acțiuni și care nu este ponderat de capitalizarea companiilor cotate.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.