Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Transporturilor din Rusia, la 12:38 ora locala, in zona Naro - Fominsk, un tren de marfa s-a ciocnit cu un tren de pasageri pe ruta Moscova-Chișinău.

Potrivit rapoartelor preliminare, trei persoane au fost ucise, potrivit RIA Novosti.

O sursă din cadrul companiei ruse de căi ferate a afirmat că accidentul feroviar produs marţi în apropiere de Moscova ar putea fi provocat de o defecţiune la sistemul de frânare al marfarului, relatează Interfax, în pagina electronică.

Informaţiile preliminare disponibile sugerează că această coliziune a fost cauzată de o defecţiune a sistemului de frânare al marfarului", a declarat sursa citată.

Potrivit primelor informaţii, patru persoane au decedat, iar alte 15 au fost rănite grav. O echipă de experţi din cadrul CFM (Calea Ferată din R.Moldova) urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a acorda ajutor pasagerilor. De asemenea, Ministerul Transporturilor urmează să pună pe linie un alt tren pentru a evita perturbarea traficului.

Potrivit martorilor oculari citaţi de PRO TV Chişinău, marfarul a lovit ultimele două vagoane ale trenului de pasageri. În urma impactului, acestea au deraiat.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor din Rusia a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 55 de kilometri de centrul Moscovei.