"Ne-am deplasat în Ungaria pentru a evalua situaţia. Am ajuns cu 11 din cei 18 pacienţi internaţi în spitalele din Ungaria. Dintre cei 11, unii suferă de diferite nivele de leziuni - de fracturi, unele deja operate, coloană. O persoană are leziune de coloană, alţii au leziuni minore. Sper ca o parte să se externeze repede, alţii vor rămâne pentru mai multe investigaţii. Niciunul din cei 11 nu este în comă", a precizat Arafat.

Potrivit acestuia, patru dintre răniţii aduşi vor fi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, patru la Spitalul Universitar şi trei la Bagdasar Arseni.Arafat a explicat că doi dintre răniţii rămaşi în Ungaria sunt copii care prezintă leziuni ale ficatului şi splinei.

"Copiii mai ales au avut leziuni, au decis să le trateze într-un mod conservator. Unul are leziune de ficat, altul de splină. Unul dintre pacienţii rămaşi (în spital - n.r.) se afla în operaţie, alţii la terapie intensivă în stare critică intubaţi şi ventilaţi", a spus secretarul de stat.

El a adăugat că în cursul săptămânii viitoare Ministerul Sănătăţii va primi rapoarte din Ungaria după care se va lua decizia de repatriere. "Vom primi rapoarte despre răniţii rămaşi după care decizia de repatriere se va face individual, pentru fiecare caz în parte. Autorităţile ungare ne-a pus totul la dispoziţie încă de la început, ne-au sprijinit", a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MS a mai spus că cele trei persoane decedate cel mai probabil vor ajunge în ţară pe cale rutieră sau cu o cursă de linie după efectuarea formalităţilor. Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 18 au fost rănite într-un accident rutier petrecut vineri în Ungaria, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr românesc. Microbuzul românesc implicat în accidentul de pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galaţi la Milano şi avea 19 pasageri şi doi şoferi. În urma coliziunii cu un tir, doi bărbaţi şi o femeie au decedat, scrie Agerpres in pagina electronica.