1. Wistman's Wood, Marea Britanie

Invadata de muschi si verdeata, padurea Wistman's Wood, din sudul Marii Britanii, arata de parca picior de om nu ar mai fi calcat pe acolo de secole. De altfel, este foarte greu de strabatut, chiar si in locurile unde nu exista mushi. Oricum, imaginea oferita este una magica.

2. Gryfino Forest, Polonia

Copaci cu trunchiuri de o forma ciudata, strambate parca de bagheta unui magician. Unii spus ca un fermieri i-ar fi "invatat" sa creasca asa pentru a face mobila. Altii afirma ca e vorba de vrajitorie.

3. Puzzlewood, Marea Britanie

Padurea Puzzlewood, din Gloucestershire, l-a inspirat pe aturoul romanului Lord of the Rings. In aceste pietre acoperite de muschi se pot distinge chipurile piticilor si a altor fiinte magice. Nu intamplator pe site-ul consacrat padurii, este prezentata drept "magica".

4. Zhangjiajie National Forest Park, China

Situata in provincia Hunan, Zhangjiajie National Forest Park este format din stanci inalte de piatra, unde orice portiune de pamant a fost inundata de verdeata. Totul pare fantastic si incredibil, cu aceste coloane de stanca al caror varfuri se pierd printre norii diminetii si cursurile de apa care parca ar murmura povestiri fantastice. Un peisaj care l-a inspirat pe regizorul James Cameron pentru filmul sau Avatar.