Grupul francez de telefonie Orange a anunţat vineri că a ajuns să deţină 94,75% din acţiunile operatorului spaniol de telecomunicaţii Jazztel, urmând să lanseze o ofertă obligatorie de preluare pentru restul de 5,25% din titluri, transmite agerpres.

În luna septembrie a anului trecut, Orange a oferit 13 euro pentru fiecare acţiune Jazztel, o primă de 34% faţă de preţul mediu înregistrat de acţiunile Jazztel în luna de dinaintea lansării ofertei. La finalul perioadei de acceptare voluntară a ofertei lansată de grupul francez, Orange a ajuns să controleze 94,75% din acţiunile Jazztel.

Într-un comunicat remis vineri autorităţii de reglementare a pieţei bursiere din Spania, Orange a informat că va propune un preţ de 13 euro şi pentru preluarea restului de 5,25% din acţiunile Jazztel. Oferta obligatorie ar urma să se încheie până la data de 13 august, după care acţiunile Jazztel vor fi retrase de la tranzacţionare la Bursa de la Madrid. Grupul francez a estimat că preţul final pe care îl va plăti pentru toate acţiunile Jazztel va fi de 3,36 miliarde de euro, în linie cu estimarea iniţială a valorii companiei spaniole.

Jazztel are 1,5 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă şi 1,5 milioane utilizatori de Internet. Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 244 de milioane de clienţi la nivel mondial, dintre care 185 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.