Suma totală pe care se va pune sechestru este de aproximativ 3 miliarde de lei, această sumă reprezentând valoarea estimată a prejudiciului în dosar, afirmă sursele citate. Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, acţiuni, dar şi pe conturi bancare ale unor persoane fizice. Potrivit Codului BVB, bursa poate decide suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor unei companii pentru protecţia investitorilor, în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi.

Ultimul preţ de tranzacţionare pentru o acţiune RRC a fost de 0,0470 lei. În acest an, preţul acţiunilor RRC a scăzut cu 4,47%, scrie agerpres.

În 2001, Dinu Patriciu a cumpărat de la FPS pachetul majoritar de acţiuni de la rafinăria Petromidia, iar în anul 2003 Guvernul Năstase a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care datoriile istorice ale Rompetrol Rafinare Constanţa în valoare de 600 de milioane de dolari au fost transformate în obligaţiuni subscrise de către stat.

În anul 2007, Dinu Patriciu a vândut Rompetrol Group companiei kazahe KazMunaiGaz, pentru suma de 2,7 miliarde euro, iar în luna mai 2016 compania chineză CEFC a anunţat că va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMGI (fostul Rompetrol Group). Potrivit informaţiilor furnizate la mijlocul lunii februarie, Rompetrol Rafinare a înregistrat, anul trecut, un rezultat net consolidat în valoare de 62,17 milioane de dolari, marcând trecerea pe profit a rafinăriilor Petromidia şi Vega, un record istoric al ultimilor 11 ani.

Cifra de afaceri brută a depăşit valoarea de 3 miliarde dolari în anul 2015, în scădere cu 35% faţă de anul 2014, fiind influenţată de scăderea cotaţiilor internaţionale şi oprirea temporară a activităţii celor două rafinării, Petromidia şi Vega, pentru efectuarea reviziei programate din perioada octombrie - noiembrie 2015. Cantitatea de materie primă procesată a fost de 4,95 milioane tone în 2015, în scădere cu 2% faţă de 2014.