Fondurile locale au înregistrat în aprilie ieşiri nete de 17,7 milioane de lei (4 milioane de euro), fiind vizate şi în această lună în special fondurile de obligaţiuni (minus 48 milioane lei), cele diversificate (minus 9,3 milioane lei) şi în mai mică măsură cele de randament absolut (minus 3 milioane lei), cele monetare (minus 2,7 milioane lei), cele cu capital protejat (minus 1,5 milioane lei) şi cele de acţiuni (minus 1,4 milioane lei ).

Potrivit sursei citate de agerpres, mare parte din ieşirile nete înregistrate de toate aceste categorii de fonduri au fost compensate de intrările nete ale celorlalte fonduri (+48,2 milioane lei).

Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în România au scăzut cu 0,6%, comparativ cu luna martie, până la nivelul de 2,33 miliarde de lei (520 milioane de euro) şi au înregistrat de la începutul anului o scădere de 1%.

De asemenea, fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 10% din totalul fondurilor deschise de investiţii, au înregistrat în luna aprilie, spre deosebire de fondurile locale, subscrieri nete pozitive de 7,9 milioane de lei (1,8 milioane de euro).

Activele nete ale celor 23 de fonduri închise (locale şi străine) au scăzut cu 1,5% în luna raportată, rămânând la nivelul de aproximativ 480 de milioane de lei (107 milioane euro). Aceste fonduri au înregistrat ieşiri nete în luna aprilie de 1,2 milioane lei (0,27 milioane euro).