Atât actorul în vârstă de 48 de ani, cât şi soţia acestuia, Tanya, au fost diagnosticaţi cu această boală. Potrivit contactmusic.com, Vinnie Jones a mărturisit că acest cancer este "cel mai teribil" lucru cu care s-a confruntat până în prezent.

In februarie, artistul a fost supus unei interventii chirurgicale pentru eliminarea unei tumori canceroase. Dar problemele nu au disparut, vedeta fiind, ulterior, diagnosticata cu melanom. Au urmat alte doua operaţii.

Într-un interviu pentru publicaţia britanică The Sun on Sunday, Vinnie Jones a declarat: "Cancerul este un cuvânt oribil pe care îl auzi. Te înspăimântă (...) Am avut de-a face cu cei mai mari şi urâţi bărbaţi pe terenul de fotbal şi am fost implicat în nişte bătăi urâte în baruri. Însă acesta este cel mai înspăimântător şi dur oponent cu care am de-a face".

Fotbalistul devenit actor a spus că primul lucru la care s-a gândit când i s-a spus că are cancer a fost cât mai are de trăit. Actorul recunoaste că starea lui de sanatate a devenit o permanenta reocupare.  Soţia lui Vinnie se luptă la rândul ei cu un cancer de piele, maladia ei fiind provocată de medicamentele luate după ce a suferit un transplant de inimă, în urmă cu 26 de ani.

"Când vine vorba de astfel de lucruri, femeile sunt mai puternice. Dintr-odată, m-am trezit că devin din ajutor o persoana care are nevoie de sprijin", a mai spus Jones, care este căsătorit cu Tanya din 1994.

Vinnie Jones a fost jucător de fotbal în naţionala Ţării Galilor. Şi-a făcut debutul în actorie la vârsta de 33 de ani, în filmul "Jocuri, poturi şi focuri de armă/ Lock, Stock and Two Smoking Barrels", de Guy Ritchie. A mai jucat în filme precum "Unde dai şi unde crapă/ Snatch", de Guy Ritchie, "Cod de acces: Swordfish/ Swordfish", de Dominic Sena, "Johnny Was", de Mark Hammond, "X-Men: Ultima înfruntare", de Brett Ratner, "Infern pe 2 roţi", de Larry Bishop.