1. Un medic poate recunoaşte dacă o femeie este sau nu virgină

Potrivit unor ultime studii, chiar dacă s-ar uita cu o lupa, medicii nu pot ghici cu precizie dacă o femeie este virgină sau activă din punct de vedere sexual. Stabilirea virginităţii sau începerii vieţii sexuale nu ţine de identificarea unei eventuale perforări a himenului pentru că întotdeauna există un orificiu în himen. "Unii oameni cred că himenul sigilează vaginul până la pierderea virginităţii, dar acest lucru nu este adevărat", susţine Rachel Vreeman de la Universitatea din Indiana, coautoarea cărţii "Don't Swallow Your Gum".

2. Antibioticele pot anula efectul pilulelor contraceptive

"Există chiar medici care cred în acest mit", susţine Aaron Carroll, de la aceeaşi universitate, al doilea autor al lucrarii mai sus mentionate. Indiferent de alte variabile, pilulele contraceptive pot esua în 1% din cazuri, un procent ce rămâne neschimbată indiferent dacă o femeie ia sau nu antibiotice şi indiferent de tipul acestora. Totusi, o posibilă excepţie ar fi rifampin, un antibiotic prescris împotriva tuberculozei.

3. Femeile şi bărbaţii au nevoie în mod egal de somn

Un studiu realizat în 2000, pe un eşantion de peste 6.000 de persoane, la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, ajungea la concluzia că femeile care dorm cinci ore sau mai puţin pe noapte, întâmpină un risc dublu de a suferi de hipertensiune fata de cele care dorm cel puţin 7 ore pe noapte. În rândul bărbaţilor nu a fost identificată o relaţie similară. De aici rezultă că femeile au mai multă nevoie de un somn odihnitor de cel puţin 7 ore pe noapte decât au bărbaţii.

4. Menopauza duce la scăderea drastică a libidoului

Un studiu detaliat asupra obiceiurilor sexuale din Statele Unite, coordonat în 1994 de sociologul Edward Laumann de la Universitatea din Chicago, ajungea la concluzia că aproximativ jumătate dintre femeile între 50 şi 59 de ani întreţineau relaţii sexuale de mai multe ori pe lună, ceea ce implică faptul că nu există nicio legătură directă între menopauză şi libidou.

5. O femeie nu poate rămâne însărcinată în timpul menstruaţiei

Deşi există o probabilitate redusă ca o femeie să rămână însărcinată în timp ce se află la menstruaţie, "atunci când este vorba de sarcină nimic nu este imposibil", afirma Aaron Carroll de la Universitatea din Indiana. Odată ce lichidul seminal a pătruns în organismul femeii, spermatozoizii pot aştepta chiar şi o săptămână oportunitatea apariţiei unui ovul.