Adobe a precizat că a luat această decizie împreună cu partenerii săi, Apple Inc, Microsoft Corp, Alphabet Inc's Google, Facebook Inc şi Mozilla Corp, şi, de asemenea, i-a încurajat pe dezvoltatorii care utilizează Flash să se orienteze spre alte opţiuni.

"Puţine tehnologii au avut un impact atât de profund şi de pozitiv asupra erei Internetului. Dar Adobe a promovat întotdeauna reinventarea şi creativitatea şi suntem încântaţi să facem trecerea la următoare eră de crearea de conţinut digital", a declarat vicepreşedintele responsabil de dezvoltare de produs la Adobe Creative Cloud,Govind Balakrishnan.

Creat în urmă cu peste 20 de ani, Flash era odată software-ul preferat de dezvoltatori pentru a crea jocuri, playere video şi aplicaţii. În 2005, când Adobe a achiziţionat Flash, odată cu preluare Macromedia, această tehnologie era utilizată de peste 98% din computerele personale conectate la Internet. Popularitatea acestui plugin a început să decadă după ce Apple a decis să nu mai suporte Flash pe telefoanele sale iPhone, scrie agerpres.

În cazul Google Chrome, cel mai popular web browser, gradul de utilizare al Flash a scăzut dramatic în ultimii ani . Dacă în 2014 Flash era utilizat zilnic de 80% dintre utilizatorii de computere desktop în prezent a ajuns la 17% şi continuă să scadă. Flash a început să fie supus la presiuni după ce multe din funcţiile sale au început să fie oferite de browserele web, ceea ce a eliminat nevoia de a descărca un program separat.