În cadrul proiectelor, Adrem Invest, prin Divizia Ingineria Proceselor şi MTAG Technology, va livra partenerilor săi proiecte de engineering la cheie ce includ sisteme de vid pentru metalurgia secundară, în valoare totală de 25 de milioane de euro.

În China, compania a semnat 3 contracte cu Baoutou Iron & Steel cu valoare cumulată de 13 milioane de euro. Valoarea contractului cu compania coreeana Hunday Steel este de 2,4 milioane de euro iar cel mai recent contract cu uzina siderurgică Uzbek Combinat, prin care Adrem Invest intră pe piaţa din Uzbekistan, are o valoare de 10 milioane de euro.

 

“Încheierea acestor contracte urmează strategia de extindere la nivel internaţional a companiei, prin dezvoltarea de soluţii de engineering unice, adaptate companiilor din sectorul metalurgiei secundare din ţări precum Mexic, Brazilia, America de Nord, Rusia, Uzbekistan, Turcia, China sau India. În 2013, exporturile vor reprezenta 50% din afacerile companiei în condiţiile în care cifra de afaceri va păstra tendinţa de creştere pe care a avut-o în 2012. După 20 de ani de activitate ne înscriem în liga jucătorilor de talie mondială în industria de profil, dovedind astfel că o companie românească poate fi un partener de încredere pentru proiecte ambiţioase în oricare colţ al lumii”, a declarat Adrian Bodea, preşedinte Adrem Invest.

Prin aceste noi colaborări, Adrem Invest întră pe piaţa din Uzbekistan, fiind deja prezentă pe numeroase pieţe din Asia, Africa sau SUA. În China, compania are în derulare proiectul de realizare a celei mai mari instalaţii pentru degazarea oţelului lichid din lume, de RH 260 tone, proiect ce va fi realizat pentru Baoutou Steel International Economic & Trading Co. Ltd, Baoutou, având termenul de finalizare în luna septembrie 2013.

Un pas important în extinderea companiei Adrem Invest pe plan mondial a fost realizat la finele anului trecut, prin achiziţia companiei elveţiene MTAG Marti Technologie AG şi a filialei acesteia din SUA, companie specializată în engineering şi un puternic jucător în domeniul metalurgiei. În urma achiziţiei, numele companiei elveţiane a devenit MTAG, respectiv  MTUS.

Cifra de afaceri estimată a anului 2012 este de 171,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 37% comparativ cu anul 2011. Similar anilor anteriori, ponderea cea mai mare din cifra de afaceri revine afacerilor la nivel local, cu 148,6 milioane de lei, în raport cu ponderea din cifra de afaceri ce revine afacerilor derulate la nivel internaţional, respectiv 23,1 milioane de lei.

Adrem Invest este companie românească specializată în ingineria tehnologică. Societatea este alcătuită din 4 divizii: Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizări, Servicii Integrate şi Energii Verzi, cu o cifră de afaceri de peste 171,7 milioane de lei RON şi un număr de peste 800 angajaţi în 2011.