Potrivit Biroului de Presă al PÎCCJ, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Năstase, căruia i s-a aplicat o amendă administrativă. Năstase a fost pus sub acuzare pe 27 martie 2013 pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, într-un dosar disjuns din dosarul privind tentativa de sinucidere a lui Năstase.

"La data de 21 iunie 2012 s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win şi 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină", declarau atunci procurorii.

În august 2012, procurorii declarau că Adrian Năstase este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa fostului premier cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii". În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în locuinţa sa din strada Zambaccian, în momentul în care doi poliţişti au încercat să pună în executare mandatul de executare.

După incident, anchetatorii au percheziţionat camera unde a avut loc tentativa de sinucidere şi au găsit cartuşe pentru care Năstase nu avea autorizaţie, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.