Vorbind in cadrul forumul dedicat programului "Start-Up Nation - România", Vasilescu a explicat ca, in primul rand, antreprenorii au nevoie de cultură economică, foarte mulţi nu o au şi nici nu sunt preocupaţi de aceasta.

"Îmi pare rău că a plecat domnul ministru (Alexandru Petrescu - n.r.) şi v-aş ruga domnule secretar de stat (Ilan Laufer n.r.) să îi transmiteţi, prieteneşte, să-şi schimbe punctul de vedere cu privire la faptul că antreprenorii nu au nevoie să fie educaţi în economie. Ei în primul rând au nevoie de educaţie economică....Domnului ministru o să vă rog să îi transmiteţi că sunt foarte mulţi antreprenori care nu au habar de ce înseamnă cultură economică şi nu au cultură economică şi nu au preocupare pentru cultură economică. Îşi angajează nepoate şi nepoţi şi fraţi şi surori în firme. Aceştia fac dezastru şi duc firmele la faliment", a afirmat Adrian Vasilescu.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, a arătat recent că programul 'Start-Up Nation- România', care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, îşi propune finanţarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condiţiile în care pentru un grant de 100.000 de lei IMM-urile au obligaţia de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane, mentioneaza agerpres.