"Domnul preşedinte a făcut un lucru absolut corect (n.r. privind transmiterea cererii de încuviinţare a urmăririi penale). Eu cred că nimeni în această ţară, indiferent că este o persoană sau o instituţie, nu poate să blocheze înfăptuirea actului de justiţie în România. Am în momentul de faţă toate dovezile nevinovăţiei mele pe care le voi pune la dispoziţia procurorului de caz după care voi discuta şi public aceste argumente", a afirmat Videanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

El susţine că România nu a fost niciodată în pericol din punct de vedere al rezervelor de gaze naturale.

"Romgaz şi România niciodată nu au fost în pericol. Am avut chiar un plus în capacităţile de înmagazinare după trecerea iernii. Au fost aproape 600 de milioane de metri cubi care au rămas în depozitele de gaze şi vreau să vă spun că niciodată România şi Romgaz nu au fost în situaţie dificilă. Mai mult decât atât, în 2009 profitul net al Romgaz a fost mai mare decât în 2008, în 2010 a fost mai mare decât în 2009 şi întotdeauna Romgaz avea lichidităţi în depozite bancare. Nu cred că a existat în România o companie mai lichidă decât Romgaz", a adăugat Videanu.

Preşedintele interimar PDL Bucureşti a precizat că nu a primit niciodată "o informare în care să se spună negru pe alb că la Romgaz a fost constituit un grup infracţional".

Referitor la o eventuală demisie din PDL, Videanu a spus că, "dacă se va dovedi ceva, va fi primul care va face gesturi politice corecte".

"Voi fi primul! Nu voi aştepta niciodată ca cineva să-mi spună să plec dintr-o funcţie. Am fost primul parlamentar care a demisionat când a apărut un caz de incompatibilitate şi voi face întotdeauna gesturi politice care sunt corecte din punctul meu de vedere în situaţia în care se dovedeşte ceva", a arătat Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, pentru a se proceda conform legii.