"Un membru al echipei de protecţie a lui Peer Steinbrück a aflat despre existenţa unei scrisori anonime de şantaj şi a depus o plângere la poliţia din Bonn (vest), unde se află domiciliul lui Steinbrück", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei criminalistice, confirmând informaţiile apărute în cotidianul Bild.

Potrivit Bild, necunoscutul afirmă, în scrisoarea adresată soţiei candidatului, că locuieşte de mai mulţi ani cu o filipineză care ar fi fost angajată pe "durată limitată", la negru şi în timp ce se afla ilegal în Germania, la domiciliul privat al lui Steinbrück din Bonn, în urmă cu 14 ani.

"Va trebui să îl convingeţi discret pe soţul dumneavoastră să îşi retragă candidatura din motive personale înainte de 10 septembrie", ar fi scris acesta, potrivit Bild.
Gertrud Steinbrück, soţia liderului social-democrat, a explicat pentru Bild că a existat într-adevăr o filipineză, care era angajată de mama sa şi care venea să o ajute la curăţenie o dată pe săpămână, în 1999.

Ea a angajat această persoană timp de câteva săptămâni, dar atunci era totul în regulă, pentru că ea era căsătorită cu un grădinar de la ambasada Filipinelor la Bonn, a afirmat Steinbrück pentru cotidian.

Ea a adăugat că a refuzat să o angajeze la negru atunci când ambasada s-a mutat la Berlin şi când soţul acesteia şi-a pierdut locul de muncă, privând-o de protecţie socială şi titlu de sejur. Ea i-ar fi plătit atunci echivalentul a 250 de euro drept compensaţie.

"Faptul că soţul meu este victima şantajului la 14 ani de atunci este o infamie şi acest lucru mă siderează", a conchis ea.