"Abandonand alegerile, si-ar fi protejat echipa, scutind-o de criticile opiniei publice", a estimat Debre intr-un articol publicat in Le Figaro. "Dar nu, el a ramas, probabil sub presiunea unora si altora care se si vad functii ministeriale, daca el ajunge la Palatul Elysee. Si unde s-a ajuns? Un barbat hartuit, incoltit, disperat si infrangerea anuntata a partidului sau. Este patetic", a concluzionat acest aproapiat al fostului presedinte Jacques Chirac.

Pentru Jean-Jouis Debre, fostul premier nu ar fi trebuit sa se lase influentat de unii si de altii, "si sa nu se prezinte, daca avea probleme cu justitia". "Este exact ceea ce francezii reproseaza politicienilor: ca nu isi indeplinesc promisiunile", a adaugat el. "Chiar el a cerut justitiei sa actioneze rapid. Iar acum el este nemultumit de ceea ce se intampla... Este un spectacol trist, mediocru si ingrijorator, care ma deranjeaza in mod deosebit in calitate de fost magistrat", a sublinait fostul ministru de interne.

Adresandu-se miilor de persoane venite duminica in Piata Trocadero din Paris sa-l sustina, candidatul republicanilor a recunoscut ca "au existat" erori, a cerut dreptei sa se replieze, iar oamenilor din fata lui sa lupte pentru alta Franta. Un apel adresat poporului, critici dure adresate celor care l-au parasit pe Fillon dupa Penepopegate. .

"Prima greseala comisa a fost sa-i cer sotiei sa lucreze pentru mine, iar a doua a fost ezitarea mea in privinta manierei de a vorbi despre asta", a adaugat candidatul la presedintia Frantei.