Cei mai buni studenţi români din România dar şi din străinătate vor fi premiaţi, marţi, în cadrul „Premiilor LSRS (Liga Studenţilor Români din Străinătate), pentru Excelență Academică (pentru anul academic 2011-2012).

Juriul, format din personalități din mediile universitar, cultural şi publicistic a desemnat 40 de finaliști, ce vor urca pe scena Palatului Parlamentului, marţi seară, de la ora 18.00. Preşedintele LSRS, astăzi angajat al Băncii Mondiale şi fost student şi doctorand al Stanford şi Harvard este unul dintre personajele promovate în campania Income „Viitorul sună ro. Elite fără frontiere”. Iată ce declară: „Gala este evenimentul anului pentru Liga noastră și o minunată tradiție pe care o vom păstra an de an. Ce poate fi mai frumos decât să ne reunim la început de 2013 pentru a-i aplauda la scenă deschisă pe finaliștii și câștigătorii Galei, studenți români de excepție din întreaga lume? În mod special, Gala de anul acesta a atras mai multe candidaturi ca niciodată. Decizia Juriului prezidat de Președintele Academiei Române, Ionel Haiduc, este cu atât mai dificilă, iar competiția cu atât mai frumoasă. Din tot sufletul ne dorim o seară pe deplin reușită, care să transmită un semnal clar că România știe să-i aprecieze la justa lor valoare pe acești tineri străluciți care s-au distins prin competență, seriozitate și perseverență”.

La cele 8 categorii ale concursului s-au înscris peste 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi români, aspiranţi la titlurile „Studentul Român al Anului din America de Nord” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte” (categorie inaugurală). Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, intră automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”. Printre finalişti se numără şi Gruia Bădescu, doctorand Cambridge în Arhitectură şi Urbanism, şi el subiect al campaniei Income „Viitorul sună ro. Elite fără frontiere”.

Citeste si
Lista celor mai buni studenţi români

Cine este LSRS?

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

 LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.