Uzina de la Mobile va fi cea de a doua uzină Airbus din afara Europei, după cea de la Tianjin, China, pe măsură ce producătorul european vrea să-şi diminueze costurile şi să-şi crească vizibilitatea pe o piaţă care, istoric, a fost dominată de Boeing,

'Noua uzină îi aduce mai aproape de una dintre cele mai mari pieţe comerciale', a declarat Kevin Michaels, vicepreşedinte la firma de consultanţă ICF International.

Airbus se află în urma Boeing pe piaţa americană, cea mai mare din lume pentru vânzările de avioane. Cele 960 de avioane Airbus aflate în dotarea companiilor ariene americane reprezintă doar 20% din total, însă, comenzile din catalogul său urmează să-i ducă ponderea la 40%, mentioneaza agerpres.

Airbus are un catalog de comenzi de 5.181 de avioane în timp ce Boeing are comenzi pentru 4.253 de avioane. Cea de-a patra uzină Airbus, după cele din Franţa, Germania şi China, va da grupului european o mai mare flexibilitate în termeni de majorare sau reducere a producţiei. În plus, costurile cu mâna de lucru sunt mult mai mici decât în Europa, susţine Michel Merluzeau, vicepreşedinte la firma de consultanţă Frost & Sullivan. Potrivit lui Merluzeau, în Alabama, forţa de muncă este nesindicalizată, iar legislaţia statului descurajează sindicatele.

Ameninţarea mutării producţiei în SUA ar putea ajuta Airbus să contracareze solicitările muncitorilor de la uzinele de la Toulouse şi Hamburg, unde sindicatele şi reglementările guvernamentale afectează costurile.