Alegerea vicepreşedintelui CSM, programată pentru miercuri, este posibil să se amâne, au declarat surse judiciare, precizand ca motivul amânării ar fi lipsa a doi judecători membri ai CSM care se află în concediu de odihnă.Pe de altă parte, Secţia pentru judecători, întrunită luni, ar fi decis să ceară amânarea discutării acestui punct de pe ordinea de zi de alegere a vicepreşedintelui CSM. În cazul amânării, alegerea vicepreşedintelui CSM urmează să fie programată pentru o şedinţă ulterioară, precizeaza Agerpres. Plenul CSM se întruneşte, miercuri, în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se alegerea vicepreşedintelui CSM, pentru această funcţie fiind depuse două candidaturi - a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Potrivit site-ului instituţiei, pe ordinea de zi a şedinţei plenului din 9 ianuarie, ora 15,00, la primul punct se află alegerea vicepreşedintelui CSM. În 4 ianuarie, plenul Consiliului a decis amânarea şedinţei privind alegerea vicepreşedintelui CSM, din lipsă de cvorum, anunţul fiind făcut de noul preşedinte ales Oana Schmidt-Hăineală.

De asemenea, plenul CSM a respins, atunci, cu 11 voturi, o cerere privind anularea alegerii Oanei Schmidt Hăineală în funcţia de preşedinte al CSM. 'În ceea ce priveşte revocarea mea, cererea a fost respinsă cu 11 voturi. Ceea ce nu s-a reuşit să se tranşeze în această şedinţă de plen este alegerea vicepreşedintelui Consiliului. Avem două candidaturi depuse: Alina Ghica şi Cristi Danileţ. A trebuit să ridicăm şedinţa de plen din lipsă de cvorum. S-a decis convocarea unei noi şedinţe pentru săptămâna viitoare', spunea Oana Schmidt Hăineală.

Ea a precizat că şedinţele Secţiei pentru procurori se pot desfăşura în legalitate şi în lipsa unui vicepreşedinte al CSM. Judecătoarea Alina Ghica, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, nu a întrunit vinerea trecută numărul de voturi pentru a fi aleasă în această funcţie. Respingerea a venit după ce patru judecători au părăsit sala de şedinţă, fiind nemulţumiţi că Alina Ghica nu a depus din timp proiectul de management pentru a putea fi studiat de membrii CSM.

După votul primit de Alina Ghica, judecătorul Cristi Danileţ a anunţat că îşi depune şi el candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, pentru a debloca situaţia din Consiliu.